Amsterdam Haarlemmermerstation

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Amsterdam Haarlemmermeerstation was een van de stations in Amsterdam. De verkorting was Ash

Geschiedenis

In 1913 wordt begonnen met de bouw van het station Amsterdam Willemspark voor de HESM (Hollandsche Electrische Spoorweg Maatschappij). Het station zal deel uitmaken van de lokaalspoorwegen door de Haarlemmermeerpolder. Het gebouw is ontworpen door architect H. van Emmerik, welke het oorspronkelijke ontwerp van Karel de Bazel heeft gebruikt. Het gebouw is symmetrisch van vorm. Aan de linkerzijde van het gebouw was de wachtkamer tweede klas gesitueerd, samen met de restauratie. Aan de rechterzijde van het gebouw Boven de ingang is een gebogen luifel om de reizigers droog naar binnen te laten gaan. Boven de luifel is een halfrond venster. De verdiepingen boven op het gebouw bestaat uit twee woonlagen met twee woningen.

Er zijn geen plannen geweest om het station te verbinden met de spoorlijn naar station Weesperpoort

Het station is geopend op 1 mei 1915. Op 15 mei 1933 wijzigt de naam van het station van Amsterdam Willemspark naar Amsterdam Haarlemmermerstation. Op 3 september 1950 is het station gesloten voor het vervoer van reizigers. Sinds 1975 is het station in gebruik bij de EMA (Electrische Museumtramlijn Amsterdam)


Laad- en losplaats

Tot 1972 is er vervoer van goederen, met name van kolen.


Spoorlijnen

Het station was gelegen aan de Haarlemmermeerspoorlijnen traject Aalsmeer - Bovenkerk - Amsterdam Willemspark ter hoogte van kilometerpunt 13,8 en tevens eindpunt van de spoorlijn.


Dienstregeling

Bronnen, Referenties en/of Voetnoten

  • Spoorwegen in en om Amsterdam: Amsterdam Centraal - J.M. ten Broek - Maandblad: Op de Rails, 91e Jaargang - april 2023 Blz: 181-188 Uitgave: NVBS ISSN: 0030-3321