Velsertunnel

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Ter vervanging van de Velserspoorbrug werd in 1952 begonnen met de bouw van een tunnel voor het spoorverkeer onder het Noordzeekanaal.

Geschiedenis

In 200 wordt het eigendom van de tunnel overgedragen van Rijkswaterstaat naar ProRail.


Planning

In 1940 zijn de eerste plannen gemaakt voor een tunnel onder het Noordzeekanaal ter vervanging van de spoorbrug, welke een knelpunt is in zowel de scheepvaart als het treinverkeer. Het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zorgt er voor dat de aanleg van de tunnel pas in 1952 kan beginnen. De hellingen voor de tunnel zijn redelijk stijl (tot 17 ‰).


Aanleg

De aanleg van de tunnel begint in 1952. De tunnel bestaat uit een koker met daarin twee sporen. De ruimte tussen de twee sporen is 3,80 meter.


Opening & ingebruikname

Op 28 september 1957 is de Velsertunnel geopend. Voor de eerste rit worden de nieuwe treinstellen ElD4 748 + ElD4 749 gebruikt.


Testritten

Wijzigingen

  • In 2009 wordt er groot onderhoud uitgevoerd aan de tunnel. De tunnel wordt tussen de sporen voorzien van een betonnen ontsporingsgeleiding, verhoogde looppaden langs de sporen en gas- en rookdetectoren.


Dienstregeling

De dienstregeling is zo opgezet, dat er geen goederen- en reizigerstrein tegelijkertijd in de tunnel rijden. Zware goederentreinen zijn niet toegelaten in de tunnel, vanwege de stijle hellingen en de snelheid van goederentreinen, waarbij de kans bestaat dat deze stil komt te vallen. Deze treinen rijden daarom om via Uitgeest en Zaandam naar Beverwijk. Halverwege de jaren '90 komt er een eind aan het omrijden voor zware goederentreinen. NS Cargo besluit om haar goederentreinen van en naar Beverwijk wel door de tunnel te laten rijden. De goederentreinen rijden met ongeveer 30 kilometer per uur de tunnel in. Door de zwaartekracht en rolweerstand loopt deze snelheid onder in de tunnel op naar 80 kilometer per uur, wat voldoende snelheid is om ook boven te komen. Een complicatie hierbij is het inrijsein op de helling aan de zijde van Beverwijk in combinatie met de wissels in Beverwijk, welke geschikt zijn voor een snelheid van 40 kilometer per uur.