Spoorlijn Winterswijk - Zevenaar: verschil tussen versies

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Regel 15: Regel 15:
  
  
In het najaar van 2014 wordt begonnen met het vervangen van de Ter Plaatse Bediend Relaisblokstelsel. In de plaats hiervan zal de Vereenvoudigde Centrale Verkeersleiding als beveiligingssysteem worden aangelegd. Op deze manier kan de treindienst enigszins centraal worden aangestuurd vanuit de verkeersleidingspost Arnhem. De meest zichtbare verandering is dat de sleutelkastjes en infraroodapparatuur verdwijnt. Op 19 oktober 2014 zal de wijziging worden uitgevoerd tussen Winterswijk en [[Doetinchem]]. In [[Terborg]] (richting [[Doetinchem]]) en [[Varsseveld]] (richting [[Aalten]]) zijn de uitrijseinen verplaatst tot voor het overpad. De overpaden zijn daarbij voorzien van overwegbomen. De stopborden voor deze overpaden zijn hierbij ook verwijderd, omdat ze geen functie meer hebben. Door deze verplaatsing bleef er in Terborg minder perronlengte over. Het perron is in de richting van Doetinchem daarom met  meter verlengd. Ook in Winterswijk werd het perron in de richting van Aalten met 22 meter verlengd, doordat sein 74 naar het zuiden is opgeschoven. Gaanderen wordt hierbij omgebouwd tot gewone halte, waardoor er niet meer gekeerd kan worden.  
+
In het najaar van 2014 wordt begonnen met het vervangen van de Ter Plaatse Bediend Relaisblokstelsel. In de plaats hiervan zal de Vereenvoudigde Centrale Verkeersleiding als beveiligingssysteem worden aangelegd. Op deze manier kan de treindienst enigszins centraal worden aangestuurd vanuit de verkeersleidingspost Arnhem. De meest zichtbare verandering is dat de sleutelkastjes en infraroodapparatuur verdwijnt. Op 19 oktober 2014 zal de wijziging worden uitgevoerd tussen Winterswijk en [[Doetinchem]]. In [[Terborg]] (richting [[Doetinchem]]) en [[Varsseveld]] (richting [[Aalten]]) zijn de uitrijseinen verplaatst tot voor het overpad. De overpaden zijn daarbij voorzien van overwegbomen. De stopborden voor deze overpaden zijn hierbij ook verwijderd, omdat ze geen functie meer hebben. Door deze verplaatsing bleef er in Terborg minder perronlengte over. Het perron is in de richting van Doetinchem daarom met  meter verlengd. Ook in Winterswijk werd het perron in de richting van Aalten met 22 meter verlengd, doordat sein 74 naar het zuiden is opgeschoven. [[Gaanderen]] wordt hierbij omgebouwd tot gewone halte, waardoor er niet meer gekeerd kan worden.  
  
  

Versie van 6 jul 2015 14:46

De spoorlijn tussen Winterswijk en Zevenaar heeft een lengte van 50 kilometer.

Geschiedenis

Aanleg

Beveiliging



In het najaar van 2014 wordt begonnen met het vervangen van de Ter Plaatse Bediend Relaisblokstelsel. In de plaats hiervan zal de Vereenvoudigde Centrale Verkeersleiding als beveiligingssysteem worden aangelegd. Op deze manier kan de treindienst enigszins centraal worden aangestuurd vanuit de verkeersleidingspost Arnhem. De meest zichtbare verandering is dat de sleutelkastjes en infraroodapparatuur verdwijnt. Op 19 oktober 2014 zal de wijziging worden uitgevoerd tussen Winterswijk en Doetinchem. In Terborg (richting Doetinchem) en Varsseveld (richting Aalten) zijn de uitrijseinen verplaatst tot voor het overpad. De overpaden zijn daarbij voorzien van overwegbomen. De stopborden voor deze overpaden zijn hierbij ook verwijderd, omdat ze geen functie meer hebben. Door deze verplaatsing bleef er in Terborg minder perronlengte over. Het perron is in de richting van Doetinchem daarom met meter verlengd. Ook in Winterswijk werd het perron in de richting van Aalten met 22 meter verlengd, doordat sein 74 naar het zuiden is opgeschoven. Gaanderen wordt hierbij omgebouwd tot gewone halte, waardoor er niet meer gekeerd kan worden.


Wijzigingen

Stations

Winterswijk



Ingebruikname

Dienstregeling

Opening