Sloe

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Het emplacement van Sloe ligt in het havengebied van Vlissingen. In 1964 wordt er een spoorlijn aangelegd naar het haventerrein. Dit spoor takt af van de voormalige tramlijn Goes - Hoedekenskerke - Goes, waarvan het traject tussen 's-Heer Arendskerke en Nieuwdorp gebruikt werd als verbinding tussen de spoorlijn tussen Arnemuiden en Goes en het havengebied. In 200 wordt begonnen met de aanleg van een nieuwe verbinding, welke in 2008 de oude route verving.


Geschiedenis

In 1964 wordt de eerste bundel sporen aangelegd. Deze liggen langs de Europaweg. In de loop der jaren is dit emplacement uitgebreid, zodat er thans 9 sporen liggen. Hiervan zijn er vijf voorzien van bovenleiding. Op vier van de vijf sporen mogen vervoerders voor maximaal drie uur een trein laten staan. Het vijfde spoor is bedoeld voor het omlopen van de locomotief. De vier andere sporen zijn aan weerszijden aangesloten op de hoofdsporen en zijn bedoeld voor het opstellen van treinen. In 1997 wordt er een tweede bundel sporen aangelegd. Deze omvat vijf sporen zonder bovenleiding. Deze sporen worden anno 2018 gebruikt door DB Cargo om te rangeren en treinen samen te stellen. De sporen vallen onder onbeveiligd gebied. Deze sporen liggen tussen de Liechtensteinweg en de Zwitserlandweg. In is er een dienstgebouw neergezet voor NS Cargo. Deze is gelegen nabij de Lichtensteinweg. Hier zijn een aantal opstelsporen voor locomotieven te vinden, een tankplaat en een losweg met drie sporen. In het voorjaar van 2016 onderzoekt Prorail of het mogelijk is om de vier sporen van de hoofdbundel ook te elektrificeren. De conclusie was dat er te weinig gebruik van gemaakt zal gaan worden in verhouding met de hoge kosten die er mee gepaard gaan om de sporen te elektrificeren.


Bediening

Vanaf 17 maart 1997 is de aanvoer vanuit Kijfhoek gewijzigd. Op maandag is de aankomst van trein om 11.29. Van dinsdag tot en met zaterdag rijdt de trein in de nacht en is de aankomst om 6.01. De aankomst van trein blijft alle dagen onveranderd op 16.00.

Dagelijks rijden er twee, soms 3, Unit Cargo treinen van de Kijfhoek naar het Sloegebied. Deze worden gereden door een locomotief serie 1600 of een locomotief uit de Baureihe 189. De ochtendtrein (trein 61070) bevat veelal schuifwandwagens voor Verbrugge. De ochtendtrein (trein 61701) uit Sloe naar de Kijfhoek neemt wagons mee die in de nacht zijn op gehaald bij de diverse klanten. Deze trein bestaat regelmatig uit wagens beladen met coils. Regelmatig rijdt deze trein met een losse locomotief. Terug naar Sloe vanuit de Kijfhoek neemt de locomotief aan het begin van de middag een locomotief Baureihe 189 mee en lege schuifwandwagens voor Verbrugge voor het cellulosevervoer (trein 61071). De tweede slag (trein 61702) uit Sloe in de middag bestaat vaak uit ketelwagens van Vopak en schuifwandwagens. In de avond rijdt de derde trein van de Kijfhoek naar Sloe, welke vaak bestaat uit lege gasketelwagens. De locomotief Baureihe 189 wordt in de middag gebruikt voor de afvoer naar Köln Gremberg (trein 45727) met schuifwandwagens en gasketelwagens. Voor de aanvoer van auto's uit Duitsland naar de Britse markt rijdt elke dag een locomotief serie 1600 een trein vanuit Venlo naar Sloe (treinen 47730/47737). Met ingang van 2016 wordt deze trein door een locomotief Baureihe 189 gereden van DB Cargo. In juni 2016 zijn de treinen tussen de Kijfhoek en Sloe opnieuw verdeeld. Trein 61070 (Kijfhoek - Sloe) rijdt nu elke dag in plaats van alleen op de maandagochtend. Met deze trein gaan wagons mee die eerder met trein 61071 aankwamen in Sloe. Met deze trein gaan nu wagons mee die eerder met trein 61072 aankwamen in Sloe. Hierdoor bestaat deze trein, die aan het begin van de avond aankomt, uit slechts een paar wagons. Sinds januari 2018 rijdt er een tweede trein (trein 45701) naar Köln Gremberg. Deze vertrekt in de ochtend en rijdt van dinsdag tot en met vrijdag. Vanaf december 2018 tot medio april 2019 rijdt er op maandagmiddag een extra trein met lege wagens voor het vervoer van LPG vanaf de Kijfhoek naar Sloe (trein 61073). De wagens worden bij Vopak beladen. Vanaf 2 september 2019 rijdt er elke werkdag vanaf Köln Gremberg een directe Unit Cargo trein van DB Cargo naar de Sloehaven, trein met een aankomst om 22.25. Met deze trein worden schuifwandwagens en ketelwagens aangevoerd. Als gevolg van de afvoer van de locomotieven van de serie 1600 rijdt per dag nog maar 1 treinpaar tussen de Kijfhoek en Sloe. Trein 61701 naar de Kijfhoek in de ochtend is komen te vervallen.


Losweg

Tussen 2000 en 2002 wordt de losweg gebruikt om containerwagens met gebruikte splijtstofstaven te beladen. De losweg wordt sinds 20 niet meer gebruikt. De drie sporen worden gebruikt voor het onderhouden en repareren van goederenwagens.

 • Kloosterboer

Sinds 1988 een korte spooraansluiting bij de koelloodsen. De aansluiting wordt tot 199 sporadisch gebruikt.


Denemarkenweg

Het emplacement kent 6 sporen. In 1997 is het aantal sporen uitgebreid. Een aantal van deze sporen worden gebruikt als opstelsporen voor wagons die tijdelijk niet gebruikt worden.

Spooraansluitingen

 • Verbrugge Zeeland Terminals

In 1966 krijgt het bedrijf Haven van Vlissingen een spooraansluiting. Het is hiermee de oudste aansluiting in het havengebied. Op het terrein zijn drie lossporen. Een spoor loopt naar een loods. Twee sporen liggen op de kade. Op 31 mei 1971 arriveert het eerste containerschip bij de containerterminal. In de week daarop wordt het schip gelost en worden de containers op 30 wagons geplaatst. Op 5 juni 1971 vindt de officiële opening plaats. De wagons worden na belading overgebracht naar Goes. Bij een geringer aanbod aan wagons gaan zij per normale wagenladingtrein naar Goes. Vanuit Goes gaan de wagons als extra trein naar Kaldenkirchen en Essen. Vanuit deze plaatsen gaan de treinen verder naar Italië en Frankrijk. Elke 10 dagen zal er een containerschip aanmeren in de Sloehaven.

In 199 worden auto's aan- en afgevoerd. Vanaf 1993 worden er rongenwagens met staalprofielen afgevoerd naar diverse klanten in Duitsland. Dit gaat om ongeveer 20 wagens per dag. De aanvoer vind per schip plaats vanuit Groot-Brittannië, waar het staal bij British Steel is geproduceerd. In november en december 2004 is er afvoer van staalplakken op platte wagons van het type Remms naar Châtelet in België. Vanaf 21 mei 2008 rijdt SNCF Fret met een locomotief van het type Class 66 cellulosetreinen naar Etival-Clairefontaine in de Vogezen. Op 27 december 2010 rijdt Captrain voor het eerst een cellulosetrein naar Osnabrück. De schuifwandwagens worden gelost bij Felix Schoeller Gruppe. Het vervoer bij de terminal wordt uitgevoerd door een locomotief van de Reeks 73 van RRF. Dit vervoer reed voorheen met het Unit Cargo netwerk van DB Schenker. De trein van SNCF Fret rijdt op 31 maart 2011 voor het laatst. De cellulose wordt vanaf dat moment gelost in een Franse haven.

Vanaf 2013 worden tot drie keer in de maand bloktreinen met buizen aangevoerd vanuit Kindberg, Oostenrijk in open wagons van type Eanos. Bij een tekort aan capaciteit van Outokompu in Axel wordt onregelmatig, zoals in januari 2015, een grote hoeveelheid wagons (Sahmms en Sahlmmps) met coils afgevoerd naar de Kijfhoek. Een aantal keren in de maand wordt een schuifwandwagen met staalplaten naar Zweden afgevoerd. Daarnaast wordt aluminium in schuifwandwagens naar Oostenrijk en Zwitserland vervoerd. Dit gaat met enkele wagens in de week. Onregelmatig arriveren rongenwagens met grote, stalen buizen uit Duitsland voor de offshore-industrie bij de terminal. In augustus 2015 verhuist het vervoer van buizen uit Oostenrijk naar de haven van Antwerpen. In februari 2018 verhuist het vervoer van coils naar de OVET. In september 2019 komt er een einde het vervoer van staalprofielen vanuit Groot-Brittannië naar Duitsland. In de tweede helft van oktober 2019 wordt Amerikaans militair materieel beladen op treinen naar Duitsland en Polen.


Frankrijkweg

Het emplacement kent sporen. Via de sporen langs deze weg is het ook mogelijk de vestiging van de Verbrugge Scaldia Terminals te bereiken aan de Luxemburgweg.


Spooraansluitingen

 • Vopak

In 1980 is het bedrijf in Sloe gevestigd en heeft de beschikking over drie rangeerlocomotieven. Op het terrein liggen zes sporen achter een spoorpoort. Aan de linkerzijde bevinden zich vier laadsporen. Voor het rangeerwerk beschikt het bedrijf over 2 rangeerlocomotieven. Dit is er 1 van Jung, type RKII uit 1959. De locomotief is sinds 1991 actief bij Vopak. De andere locomotief is van Orenstein & Koppel, type MB7N uit 1965. De locomotief is sinds actief bij Vopak. Op 29 december 2004 wordt een locomotief van Orenstein & Koppel, type , tijdelijk verhuurd aan Vopak door Bemo Rail. In mei 2005 zijn de twee oude locomotieven vervangen door nieuwe locomotieven. Deze worden gebouwd door TransLok en zijn van het type TL-DH 90. Ook de gehuurde locomotief werd ingeleverd bij Bemo Rail.


Er vindt voornamelijk afvoer plaats van butadieen en LPG. De bediening vindt plaats door het Unit Cargo netwerk van DB Cargo. Door overige vervoerders worden bloktreinen aan- en afgevoerd. Per dag worden er gemiddeld 30 wagens (in de winter wat meer en in de zomer wat minder) met LPG afgevoerd. De treinen rijden naar de Kijfhoek of naar Köln Gremberg. Een keer in de week rijdt een trein met LPG naar Italië. Sinds 2014 rijdt DB Schenker een keer in de maand een trein met butadieen vanaf het DOW terrein in Terneuzen naar Sloe. Ook door de B Cargo worden enkele keren per maand gasketeltreinen gereden. Vanaf augustus wordt LPG aangevoerd in ketelwagens. In juni 2015 neemt DB Schenker de trein met butadieen naar Dormagen over van RTB. RTB reed de treinen vanuit Geleen-Lutterade In de wintermaanden van 2016/2017 wordt door Lineas een tot twee keer per week een trein met LPG afgevoerd naar Antwerpen en verder naar Frankrijk. In de zomer van 2017 rijdt RRF de treinen met LPG naar Baalberge. Het vervoer wordt overgenomen van DB Cargo. Met ingang van januari 2018 rijdt Captrain de treinen met LPG van Vopak naar Sabic in Geleen-Lutterade. De trein rijdt in de winter twee keer per week. Voor het rangeerwerk is de 683 van Rail Force One beschikbaar. Dit vervoer is afkomstig van de bundel Alaska in Antwerpen. In de zomer gaat de trein vijf keer per week rijden. In het najaar van 2018 daalt de frequentie van de trein naar 3 keer in de week. Dit is op maandag, woensdag en vrijdag. In oktober 2018 arriveert de 691 in Sloe voor het rangeerwerk met de ketelwagens LPG. Door Lineas wordt in de maanden april en mei 2020 extra treinen met LPG aangevoerd vanuit Antwerpen. Lineas huurt hiervoor een locomotief in van Train Charter Services. Het plaatsen van de wagons gebeurd door Captrain. In 2020 daalt de frequentie naar 2 slagen in de week tussen Sittard en Vopak. De trein rijdt op maandag en donderdag. Per 1 januari 2021 neemt DB Cargo het vervoer van LPG naar Lutterade over van Captrain. Zij gebruiken hier een locomotief van de Baureihe 189 voor. Het plaatsen gebeurt met een diesellocomotief van de serie 6400. De treinen blijven op maandag en donderdag rijden.

 • Verbrugge Scaldia Terminal

In 2000 wordt de spooraansluiting aangelegd langs de Luxemburgweg. In 200 wordt het laadspoor vervangen door twee lange laadsporen. In het najaar van 2018 neemt het bedrijf een railwegvoertuig van Zagro, type RR282, in gebruik om de wagons voor het loodertsvervoer onder de laadinstallatie door te rijden. In 2000 begint het vervoer van cellulose naar diverse bestemmingen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dagelijks worden 15 tot 20 schuifwandwagens verstuurd. In 2009 rijdt Locon op de toelating van ACTS twee keer in de week een trein met cellulose naar het Oostenrijkse Amstetten. Per januari 2013 rijdt Locon de cellulose treinen naar Osnabrück en Dresden. Deze treinen rijden daarvoor met Captrain. In april 2014 rijdt Locon voor het laatst de treinen met cellulose naar Oostenrijk. Captrain rijdt vanaf januari 2015 drie keer per week een trein met cellulose in schuifwandwagens naar Osnabruck. Het vervoer is van Locon overgenomen. In containers van de Nosta Gruppe wordt ook cellulose vervoerd naar de papierfabriek in Weissenborn. Door DB Schenker worden de wagens geplaatst en gehaald. Vanaf september 2015 rijdt DB Schenker wekelijks een afvoertrein met cellulose naar het Oostenrijkse Ulmerfeld-Hausmening. Deze trein wordt op vrijdag beladen. De lege wagens worden via het normale vervoer aangevoerd. Vanaf januari 2016 rijdt DB Cargo de treinen met containers van de Nosta Gruppe. Dit containergedeelte wordt gecombineerd met 8 schuifwandwagens. In Roosendaal wordt er gecombineerd met de containers uit Antwerpen voor de vestiging van Hoyer naar Diepholz. Sinds 6 mei 2017 wordt er door RTB vanaf de terminal van Verbrugge looderts vervoerd naar het Duitse Stolberg in wagons van het type Tamns. De trein wordt getrokken door een locomotief class 66. Voor dit vervoer heeft Verbrugge een laadinstallatie gebouwd. Deze installatie is in een nieuwe hal gebouwd, welke ook voorzien is van spoor. Dit spoor is aangesloten nabij het wissel naar de sporen voor het laden van de cellulose. In eerste instantie rijdt de trein een keer in de week. Vanaf juli 2017 rijdt de trein op maandag en op vrijdag. De intentie is er om 3 keer in de week te gaan rijden. Dit gebeurd vanaf begin 2018, vanaf dan wordt er ook op woensdag gereden. Met ingang van 1 april 2018 gaat het vervoer van looderts over naar DB Cargo. Voor het Nederlandse traject wordt een locomotief van de Baureihe 189 gebruikt. Op 6 april 2018 rijdt de eerste trein. DB Cargo rijdt de trein twee keer in de week met maximaal 24 wagons van het type Tamms. In april 2018 rijdt Captrain enkele treinen met cellulose naar Roemenië. In het voorjaar van 2020 worden meer wagons met cellulose naar Oostenrijk afgevoerd voor de productie van artikelen voor persoonlijke hygiëne.

 • Zalco

In 197 krijgt aluminiumfabriek Pechiney zijn spooraansluiting. Op het terrein ligt een uitgebreid spoornet om het complex. In wordt de naam verandert naar Zalco. In 20 komen de vervoerders Husa, DB Schenker en RRF regelmatig wagens ophalen. Eind 2011 gaat de producent failliet. Het bedrijf maakt een doorstart, maar het spoorvervoer keerde niet meer terug. De sporen op het terrein zijn in 2013 opgebroken.


Europaweg Zuid

Langs de Europaweg Zuid zijn diverse spooraansluitingen te vinden.


Spooraansluitingen

 • Arkema

Het chemiebedrijf Arkema heeft sinds 1999 een spooraansluiting. Enkele keer per week wordt een ketelwagon afgevoerd met het Unit Cargo netwerk. Aan aanvoer ontvangt het een à twee ketelwagens in de week. Dit is afkomstig uit Frankrijk (butylactrylaat) en uit Lutterade (butadieen).

 • COVRA

Een aantal keer per jaar worden er treinen geladen en gelost met radioactief materiaal. In mei 1998 werd de voorkeur gegeven om gebruikte splijtstofstaven per spoor af te voeren naar de opwerkingsfabriek in Frankrijk. In maart 2000 werd een nieuwe container geleverd en in mei 2000 werd de lege container voor het eerst per spoor afgevoerd. Dit gebeurde vanaf de losweg. In juni 2002 wordt de aansluiting aangesloten op de stamlijn. Vanaf 2004 worden er treinen gelost met opwerkingsafval, bestaand uit canisters met verglaasd afval. Vanaf mei 2004 worden vanuit Pierrelatte, Frankrijk met huifwagens van het type Rilmms enkele keren per maand containers aangevoerd met uraniumoxide. Deze rijden tot november 2012 mee in reguliere treinen. Na die tijd rijden zij als extra trein vanuit Antwerpen. In 2009 worden er canisters met metaalresten gelost bij de COVRA. Tussen 2006 en 2011 lag de afvoer van splijtstofstaven stil als gevolg van een Franse wetswijzing. Tussen juni 2011 en januari 2014 reden extra treinen om een inhaalslag te bewerkstelligen.

 • Indaver

In 1988 wordt een spoorlijn aangelegd naar de OLAZ (Openbaar Lichaam Afvalverwijdering Zeeland). In 1998 rijdt de eerste trein met afval naar de vuilverbranding in Moerdijk door NS Cargo. In neemt ACTS het afvalvervoer over. Door Locon wordt vanaf 201 vijf keer per week in de nacht een trein met afval naar Moerdijk gereden om daar verbrand te worden. Op 1 april 2016 rijdt de trein voor het laatst.

 • OVET

In 2007 werd er ballast afgevoerd. Vanuit Tsjechië kwamen enkele treinen met cokes. Vanaf december 2012 gaan er enkele wagons van het type Falns per Unit Cargo naar Oostenrijk. Tussen 2013 en juli 2015 worden cokes afgevoerd naar het Oostenrijkse Landeck met het Unit Cargo-netwerk. In juni 2013 komt er een nieuwe laadbunker in dienst op een nieuwe, grotere aansluiting. De vervoerders Captrain, DB Schenker, Rheincargo en TXL Cargo kwamen langs om treinen op proef te beladen. Dit zorgde voor kolentreinen bij TXL en Captrain (drie en een keer per week). Locon 9802 zorgt voor het rangeerwerk bij de te beladen treinen. Tot begin 2015 rijden de treinen voor TXL. Deze treinen reden in afwisseling met de treinen vanuit de Amsterdamse Westhaven bij de OBA. Vanaf december 2014 rijden enkele cokestreinen naar Frankrijk voor DB Schenker. Deze rijden een tot twee keer per maand. In juli 2015 rijdt de laatste trein naar Frankrijk. Vanaf maart 2015 rijdt Rheincargo een kolentrein naar Möllen. De treinlocomotief zorgt voor het beladen van de trein. In mei 2015 is de 9802 van Locon voor het laatst actief bij de OVET. In februari 2016 gaat DB Cargo een trein met erts rijden naar Linz in Oostenrijk. Deze rijden twee keer in de week met een locomotief Baureihe 189. Dit vervoer ging voorheen per schip naar Neuss en dan pas met de trein. Vanaf april 2016 is de 9802 van Locon weer actief in het havengebied. De locomotief is niet alleen actief bij OVET, maar ook bij Vopak en Verbrugge. In augustus en september 2016 rijdt Captrain enkele kolentreinen vanaf de OVET naar naar Frankrijk via Antwerpen. De kolen worden beladen in open wagons van het type Eanos. De treinen rijden op woensdag. Normaal rijdt dit vervoer via Born. Op 6 september 2016 rijdt DB Cargo de laatste trein met erts naar het Oostenrijkse Linz. Vanaf oktober 2016 rijdt Locon drie keer per week een kolentrein naar de energiecentrale Mark-E in Werdohl. Per 1 maart 2017 komt het treinpaar 47709/47710 van Rheincargo te vervallen. Dit zijn kolentreinen naar de centrale van RWE in Möllen. Eind maart 2017 vervallen de treinen van Locon naar de centrale Mark-E. Vanaf dat moment rijden er nauwelijks kolentreinen vanaf de OVET. In februari 2018 neemt de OVET het vervoer van coils bij de Verbrugge Zeeland Terminals over. De wagons worden beladen aan het einde van de kolensporen. Eveneens in februari 2018 gaan er weer kolentreinen rijden. Enkele keren per maand rijdt DB Cargo een trein naar Duitsland. Sinds 29 oktober 2018 rijdt Rheincargo cokestreinen vanuit Bottrop naar Sloe. Deze trein rijdt minimaal 5 keer per week. Voor dit vervoer worden wagens van het type Eaos en Fas gebruikt. De trein vertrekt in de avond uit Bottrop. In de nacht wordt de trein gelost en in de ochtend keert de trein terug naar Duitsland. Op 12 december 2018 rijdt Rheincargo de laatste trein met cokes. In mei 2019 gaat DB Cargo wekelijks een kolentrein naar Duitsland rijden. Ook wordt er vanaf mei 2019 erts in bakwagens van het type Eas naar het Oostenrijkse Leoben Donawitz afgevoerd. Deze trein wordt een keer in de week door DB Cargo gereden. In februari 2020 gaat DB Cargo een trein met erts rijden naar het Oostenrijkse Linz. Voor dit vervoer worden wagens van het type Eanos van Ermewa gebruikt.

 • Thermphos

In 196 krijgt fosforfabriek Hoechst zijn eigen spooraansluiting als tweede bedrijf in het havengebied. Deze is gelegen aan de voormalige tramlijn. Voor het rangeerwerk wordt in 1984 locomotief 521 overgenomen van de NS. Deze rangeert tot 2003 met ketelwagens met fosfor. In 1997 wijzigt de naam van het bedrijf naar Thermphos. Tussen en wordt in ketelwagens gele fosfor naar Frankfurt afgevoerd. Naar Hürth wordt tussen en gele fosfor vervoerd. Het Franse Épierre Saint-Léger krijgt tussen en gele fosfor. Fosforzuur vindt zijn weg naar diverse bestemmingen in Duitsland. Naar Lutterade wordt ammoniak afgevoerd. Vanaf 2002 neemt het aantal bloktreinen af en worden de wagens met het Unit Cargo-netwerk verstuurd via de Kijfhoek of Köln Gremberg. Sinds december 2006 gaat alles via de Kijfhoek. In 2008 rijden de laatste silowagens met natriumpolyfosfaat naar Rakovnik in Tsjechië. In november 2012 is het bedrijf failliet verklaard. De laatste wagon met fosfor vertrok in mei 2013. Hiermee is alle voorraad afgevoerd. Op 11 maart 2016 wordt een containerwagen met twee containers vloeibare fosfor afgevoerd. Dit fosfor is afkomstig uit het fosforslik dat op het terrein aanwezig was. Deze afvoer vindt tot begin 2017 plaats naar Duitsland.


Europaweg Noord

Langs de Europaweg Noord zijn diverse spooraansluitingen te vinden.


Spooraansluitingen

 • BOW Terminal

In 2008 wordt een spooraansluiting aangelegd voor de Kloosterboer Container Terminal. Deze aansluiting ligt ter hoogte van de stamlijn, waar die de geëlektrificeerde spoorlijn ontmoet, welke bij Lewedorp aftakt van de Zeeuwse Lijn. In 20 verandert de naam in BOW Terminal en is de containerterminal van de baan. In augustus 2014 wordt de spooraansluiting voor het eerst bediend. Locon bracht twee wagensets, die met aluminiumblokken werden beladen voor Hongarije. Dit vervoer rijdt sinds begin 2015 enkele keren per maand. Vanaf januari 2016 rijdt er een vervoer van bananen naar Antwerpen en verder naar het magazijn van Migros in het Zwitserse Luzern Dierikon. Dit vervoer wordt gereden door B Logistics met aan weerszijden een locomotief Reeks 77. De trein rijdt twee keer per week, bestaande uit zes koelwagens van het type Hbbills-uy met het logo van SBB Cargo. Op maandag en dinsdag wordt naar Sloe gereden (trein 47630). De volgende dag gaat de beladen trein (47631) terug naar België. Begin oktober 2016 rijdt de laatste trein. Eind 2016 rijdt Locon de laatste trein met aluminium. Vanaf februari 2018 rijdt DB Cargo enkele keren in de maand met schuifwandwagens met aluminium naar . Dit vervoer komt in de loop van 2018 te vervallen.

 • C.RO

In 2002 opent Cobelfret zijn autoterminal. In 201 wijzigt de naam van Cobelfret naar C.RO. Op het terrein zijn drie lange sporen aanwezig voor het lossen van de treinen. Om de locomotieven om te laten lopen, is er een omloopspoor. Hier worden auto's van Ford, model Focus, naar Engeland verscheept. Vanaf 2003 worden de auto's per trein aangevoerd. De auto's zijn afkomstig uit Dillingen (Saar). Dit wordt door Railion uitgevoerd. Vanaf eind april 2003 rijdt DLC autotreinen uit Dillingen met auto's van van het type vanuit Venlo naar C.RO. Zij zetten hiervoor hun locomotieven van het type class 66 in. Vanaf hier gaan de auto's met de boot naar het Verenigd Koninkrijk. Tot die tijd reed het vervoer naar Zeebrugge. Op 1 januari 2004 neemt Railion het vervoer van de auto's tussen Dillingen en Sloe over van DLC. Tussen januari 2013 en februari 2014 reed ACTS dit vervoer. Sinds die periode rijdt DB Schenker de treinen weer. Zij rijden 10 slagen in de week. Tot 2014 rijden ook treinen met Fords vanuit Genk via Roosendaal. Dit vervoer stopt na de sluiting van de fabriek van Ford in Genk. Enkele keren per week rijdt DB Schenker andere modellen van Ford (B-Max en Ka) naar Sloe. Voor kortere of langere tijd reden ook de vervoerders DLC, HGK, Rurtalbahn, Captrain en NMBS treinen met auto's naar Cobelfret. Sinds november 2014 rijdt HSL Logistik enkele keren per week een trein met Ford Ka's uit het Poolse Tychy naar de Sloehaven. In september 2015 neemt Locon de treinen van de Ford B-Max uit het Roemeense Craiova over. In mei 2016 rijdt DB Cargo voor het laatst de treinen met Ford van het type Ka uit Tychy. De autotreinen vanuit Craiova naar de C.RO worden vanaf juli 2017 gereden door RRF na het faillissement van Locon. Zij gebruiken hiervoor een diesellocomotief van het type JT42CWR (Class 66). De trein rijdt drie keer in week met de Ford Eco Sport, de opvolger van de B-Max. In december 2017 wordt de frequentie verhoogd van deze treinen van 1 naar 2 slagen. In 2018 gaan twee slagen naar Antwerpen in plaats van naar de Sloe. In mei 2018 gaat DB Cargo een trein met Suzuki's rijden naar C.RO. De auto's zijn afkomstig uit het Hongaarse Esztergom. Dit vervoer is afkomstig van Broekman in de Botlek. Per 1 oktober 2018 wordt het aantal treinen met Fords verhoogd van 8 naar 10 treinen in de week. In februari 2019 zet RRF ter vervanging van een locomotief class 66 twee locomotieven V100 in voor de trein tot aan Vierssen. Ook kwam het voor dat er in combinatie van een 4400 en een V100 werd gereden. In deze combinatie reed de trein tot aan Venlo. Na een aantal maanden kwam de class 66 weer terug voor de treinen. Vanaf 7 oktober 2019 rijdt DB Cargo de autotreinen uit het Roemeense Craiova. De treinen rijden twee à drie keer in de week. De belading bestaat uit auto's van het merk Ford van de types EcoSport en Puma. Daarnaast wordt de frequentie van de treinen uit Dillingen verlaagd tot 6 treinen in de week. Als gevolg van de uitbraak van Covid-19 pandemie in maart 2020 wordt door DB Cargo geen auto's van het merk Ford uit Dillingen aangevoerd vanaf eind maart, begin april. Vanaf 9 mei 2020 rijden er weer mondjesmaat treinen vanuit Dillingen.