Rotterdam Delftsche Poort

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Rotterdam Delftsche Poort was een van de stations van Rotterdam. In 1957 is het vervangen door het Rotterdam Centraal station.

Geschiedenis

Eerste station

Het eerste station van Delftsche Poort was van een ontwerp van Cornelis Outshoorn. Het is ontworpen in neo-Tudorstijl.

In 1878 is het station afgebroken.

Tweede station

Door het omhoog brengen van de spoorlijn in 1877 en de verlenging naar Dordrecht, kon het oude station niet meer gebruikt worden. Het maakte plaats voor een nieuw station.

In de Tweede Wereldoorlog is het station veelvuldig gebombardeerd. In 1953 verandert de naam in Rotterdam CS. Dit in verband met de rechtstreekse aansluiting van de spoorlijn uit Gouda naar het station. Voor het treinverkeer wordt op het voormalige goederenemplacement een zesde perron met twee sporen aangelegd. In 1957 wordt het station vervangen door het nieuwe Rotterdam Centraal station.


Locomotiefdepot

Het station omvatte ook een locomotiefdepot, waar tussen 18 en 19 de volgende series waren gehuisvest:

  • 5500

Spoorlijnen

Het station was gelegen aan de Oude Lijn.


Dienstregeling

Ingaande 5 oktober 1930 gaat er een nachttrein rijden vanuit Rotterdam naar Leeuwarden, Groningen en Hengelo. Dit zijn gecombineerde treinen voor goederen, post en reizigers. Het vertrek is rond middernacht. De aankomst is in de vroege ochtend. Deze treinen rijden met een gemiddelde snelheid van 75 kilometer per uur. De treinen zijn vooral een succes voor het vervoer van post en goederen. Voor het uitwisselen van wagons van de nachttrein tussen Amsterdam en Maastricht is het station van Utrecht Maliebaan aangewezen. Zo kunnen goederen en post vanuit Rotterdam naar Maastricht of vanuit Amsterdam naar noord of oost Nederland.