Rangeerstation Onnen

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen


Geschiedenis

Ten zuiden van de Groningse plaats Haren wordt in een rangeerstation aangelegd. In de stad Groningen zelf is geen plaats om een rangeerstation aan te leggen. Aan de noordzijde van dit rangeerstation is tussen 1925 en 1974 het tractieterrein gevestigd. Dit terrein omvat een werkplaats en een locomotievenloods. Deze zijn van 1925 tot 1974 in gebruik. De werkplaats wordt op 19 december 1974 gesloten. In 1981 worden de gebouwen gesloopt. In april 1983 gaat de eerste schop de grond in voor de nieuwe lijnwerkplaats Onnen. Deze wordt in september 1985 opgeleverd.

Aan de zuidzijde van het emplacement zijn er heuvelsporen en sorteersporen. Bij de rangeerheuvel staan de posten en V. In 2002 wordt het handeltoestel in heuvelpost V weggehaald.


Bediening

Ingaande 20 mei 1951 wordt het station aangewezen als groepshoofdstation voor wagenladingvervoer. Vanuit het groepshoofdstation worden alle wagens uit de regio verzameld om naar een van de andere 11 groepshoofdstations te worden vervoerd, zodat de wagens bij hun klanten terecht komen. Het rangeerproces op het groepshoofdstation vond als volgt plaats: Vanuit de regionale stations komen de buurtgoederentreinen aan in het groepshoofdstation aan het eind van de middag en in de loop van de avond. Aan het begin van de avond worden eerst de lokale wagens en vervolgens de wagens van de buurtgoederentreinen geheuveld en gesorteerd. Aan het eind van de avond worden de groepstreinen gereed gemaakt voor vertrek. Sommige groepstreinen worden gecombineerd voor 2 of 3 groepsstations. Tussen 23.30 en 2.00 vertrekken de groepstreinen. De wagens voor de eigen groep worden na 2.00 gesorteerd als begin voor de buurtgoederentreinen van de volgende dag. Tussen 2.00 en 5.30 komen de nieuwe groepstreinen aan op het station. Na aankomst worden zij gerangeerd in nieuwe buurtgoederentreinen voor de regionale stations. Deze vertrekken voor 8.00. De wagens voor de lokale bediening worden in de loop van de ochtend bij de klanten geplaatst.


In de zomer van 1959 komen zes treinen aan in Onnen. Deze zijn afkomstig uit heel het land. De wagens van deze treinen worden na aankomst gesorteerd naar eindbestemming. Deze buurtgoederentreinen worden door diesellocomotieven verder vervoerd. Vanuit Onnen vertrekken per dag 7 treinen in de richting van Zuidbroek.