Heerlen De Kissel

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Heerlen De Kissel was de naam van een van de stations van de gemeente Heerlen in de provincie Limburg. De verkorting van het station was Hrlk.

Geschiedenis

Om de oostelijke wijken van Heerlen te ontsluiten, wordt aan de spoorlijn naar Kerkrade een halte aangelegd. De halte is ontworpen door . Aan de zuidzijde van het spoor wordt een perron aangelegd, bestaande uit betonplaten. Aan de westzijde is een hellingbaan om het perron te bereiken. Voorafgaand aan de hellingbaan is de fietsenstalling met een aantal fietskluizen. De entree is gelegen aan de kruising Mijnspoorweg en Glas mij-weg. Op het perron is een grote, glazen abri, een vertrekstaat, een Duitse kaartautomaat en een Nederlandse stempelautomaat. Door de combinatie VOF Movares / Frenzel Bau wordt het station gebouwd. Op 9 december 2007 is het station in gebruik genomen.

Het station wordt vanaf de december 2018 tijdelijk gesloten, omdat de nieuwe vervoerder Arriva het station niet kan in plannen in de dienstregeling. Door het vervallen van deze stop kunnen overstappen elders wel worden gerealiseerd. De gemeente Heerlen had graag gezien dat het station ingaande de dienstregeling 2021 weer in gebruik zou worden genomen. In mei 2020 oordeelt de provincie Limburg om het station definitief te sluiten en te slopen. Op deze manier ontstaat er ruimte voor de spoorverdubbeling tussen Heerlen en Landgraaf. Tijdens de werkzaamheden tussen 5 maart 2022 en 7 mei 2022 is het station verwijderd.


Spoorlijnen

Het station was gelegen aan de Spoorlijn Sittard - Herzogenrath ter hoogte van kilometerpunt 19,8.


Dienstregeling

Vanaf de dienstregeling 2008 wordt het station drie keer per uur per richting bediend. Tweemaal door de stoptreinen van de serie 32100 (Maastricht Randwijck - Kerkrade van Veolia. Eenmaal per uur wordt het station bediend door de Deutsche Bahn onder de noemer Euregiobahn. De treinen van de serie 8900 (Heerlen - Stolberg) stoppen hier ook. Ingaande de dienstregeling 2016 is de stop van de treinen van de DB geschrapt. Vanaf 9 december 2018 stoppen er geen treinen meer op het station. Volgens Arriva kan het station niet in de dienstregeling worden opgenomen als gevolg van de nieuwe verbinding tussen Maastricht en Aken. Daarnaast speelt de dienstregeling van de treinen van de serie 32500 (Kerkrade Centrum - Sittard) en de aansluiting van deze trein in Sittard op de intercity's van de NS een rol.