Dordrecht Industrie: verschil tussen versies

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
(Vervoer bij DuPont.)
(Bediening.)
 
Regel 7: Regel 7:
 
='''Bediening'''=
 
='''Bediening'''=
  
 +
Ingaande februari 2012 wordt de bediening zowel in de ochtend als in de middag uitgevoerd. Hiermee komen de ritten als losse locomotief in de ochtend en in de middag te vervallen. In de ochtend komen gemiddeld 6 wagons met methanol met trein 62020 vanuit de Kijfhoek aan. Deze zijn in de nacht opgehaald bij Caldic in de [[Europoort]]. Ketelwagens met diverse stoffen worden als trein 62021 naar de Kijfhoek gebracht. Deze reden eerder pas in de middag. De treinen in de ochtend rijden van dinsdag tot en met zaterdag. In de middag worden met trein 62022 ketelwagens met diverse stoffen aangevoerd van de Kijfhoek. De geloste ketelwagens methanol worden met trein 62023 terug naar de Kijfhoek gebracht en later door naar Caldic. De middagtreinen rijden van maandag tot en met vrijdag.
 
In december 2017 wordt er op zaterdagmiddag een extra trein (trein 62022) gereden
 
In december 2017 wordt er op zaterdagmiddag een extra trein (trein 62022) gereden
  
Regel 14: Regel 15:
  
 
* ''DuPont''
 
* ''DuPont''
Tussen 1980 en 1999 wordt formaldehyde aangevoerd vanuit Akzo/Neste uit [[Europoort]]. Aanvoer van ketelwagens met methanol van ETT uit [[Europoort]] en Vopak uit de [[Botlek]].
+
Tussen 1980 en 1999 wordt formaldehyde aangevoerd vanuit Akzo/Neste uit Europoort. Aanvoer van ketelwagens met methanol van ETT uit [[Europoort]] en Vopak uit de [[Botlek]].
  
 +
* ''Invista''
  
  
 
[[Categorie:Emplacementen]]
 
[[Categorie:Emplacementen]]

Huidige versie van 19 apr 2021 om 22:07

In het oosten van Dordrecht is ten zuiden van de Beneden Merwede het industrieterrein De Staart gevestigd. Dit industrieterrein is te bereiken vanuit Dordrecht via de westelijke Betuwelijn. De verkorting van het industriegebied is Ddri.

Geschiedenis

Bediening

Ingaande februari 2012 wordt de bediening zowel in de ochtend als in de middag uitgevoerd. Hiermee komen de ritten als losse locomotief in de ochtend en in de middag te vervallen. In de ochtend komen gemiddeld 6 wagons met methanol met trein 62020 vanuit de Kijfhoek aan. Deze zijn in de nacht opgehaald bij Caldic in de Europoort. Ketelwagens met diverse stoffen worden als trein 62021 naar de Kijfhoek gebracht. Deze reden eerder pas in de middag. De treinen in de ochtend rijden van dinsdag tot en met zaterdag. In de middag worden met trein 62022 ketelwagens met diverse stoffen aangevoerd van de Kijfhoek. De geloste ketelwagens methanol worden met trein 62023 terug naar de Kijfhoek gebracht en later door naar Caldic. De middagtreinen rijden van maandag tot en met vrijdag. In december 2017 wordt er op zaterdagmiddag een extra trein (trein 62022) gereden


  • Chemours


  • DuPont

Tussen 1980 en 1999 wordt formaldehyde aangevoerd vanuit Akzo/Neste uit Europoort. Aanvoer van ketelwagens met methanol van ETT uit Europoort en Vopak uit de Botlek.

  • Invista