Dienstregeling 2023

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Op 11 december 2022 begint het dienstregelingsjaar 2023 bij de Nederlandse spoorvervoerders. Het dienstregelingsjaar 2023 eindigt op 9 december 2023.

Wijzigingen bij Abellio

Wijzigingen bij Arriva

Arriva wil ingaande deze dienstregeling treinen naar Schiphol rijden. De vervoerder wil dit doen op basis van open toegang volgens de Europese regelgeving. De treinen gaan in eerste instantie 1 keer in de week rijden, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Er zal een trein uit Maastricht vertrekken aan het begin van de nacht, met een aankomst rond 3.30. De trein terug naar Maastricht vertrekt aan het begin van de ochtend. De tweede trein vertrekt rond 2 uur uit Groningen en is ongeveer 2 uur later op Schiphol. Rond 5 uur zal de trein terug gaan naar Groningen. Daarnaast wil Arriva in de daluren de stoptreinen van de serie 17800 (Zutphen - Apeldoorn) doortrekken naar Amersfoort. De doortrekking geldt voor vijf keer per dag. Op 16 december 2022 gaat de eerste nachttrein tussen Maastricht en Schiphol rijden in de nacht van vrijdag op zaterdag.


Wijzigingen bij Connexxion

Wijzigingen bij NS

West-Nederland

De nachttrein van Amsterdam naar Utrecht zal in de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag weer gaan stoppen in Hilversum. Treinen van de serie 2600 zullen niet op alle dagen rijden tussen Amsterdam Centraal en Almere Centrum.


Midden-Nederland

De spitstreinen van de serie 15600 tussen Harderwijk en Amersfoort komen te vervallen als gevolg van een gebrek aan personeel. Daarnaast wordt het aantal treinen in de daluren van de serie 1500 (Amsterdam Centraal - Amersfoort (- Deventer) verminderd.


Oost-NederlandNoord-NederlandZuid-NederlandWijzigingen in materieelinzet

Wijzigingen in treinseries

Nieuwe treinseriesVervallen treinseriesWijzigingen bij NS International

IC direct


ICEThalysOverig


IC Berlijn


IC Brussel


Eurostar

NightJet


Wijzigingen internationaal

Wijzigingen bij Keolis

Wijzigingen bij R-Net

Wijzigingen bij de overige vervoerders

Wijzigingen in infrastructuur

Nieuwe stations