Dienstregeling 2021

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Op 13 december 2020 begint het dienstregelingsjaar 2021 bij de Nederlandse spoorvervoerders. Het dienstregelingsjaar 2021 eindigt op 11 december 2021.

Wijzigingen bij Abellio

Wijzigingen bij Arriva

Ingaande deze dienstregeling verdwijnt bij Arriva de zitplaatsen eerste klas in Friesland en Groningen. Tegelijkertijd gaat een nieuwe concessie in voor een periode van 15 jaar in deze twee provincies.


Wijzigingen bij Connexxion

Wijzigingen bij NS

West-Nederland

Door de gewijzigde opzet van de opening van de spoorbrug over de Oude Maas bij Dordrecht is het mogelijk om vanaf 2022 elke tien minuten een sprinter tussen Rotterdam en Dordrecht te laten rijden. De brug zal nu een korte periode in een uur worden geopend voor het scheepvaartverkeer in plaats van een langere opening eens in de twee uur.


Midden-NederlandOost-NederlandNoord-NederlandZuid-NederlandWijzigingen in materieelinzet

Wijzigingen in treinseries

Nieuwe treinseriesVervallen treinseriesWijzigingen bij NS International

IC direct


ICEThalysOverig

Ingaande deze dienstregeling zullen de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB een nachttrein, Nightjet, gaan rijden vanuit Amsterdam naar Wenen. Dit is een verlenging van de bestaande nachttrein tussen Düsseldorf en Wenen. In Düsseldorf zullen de rijtuigen gekoppeld worden aan de nachttrein die sinds januari 2020 rijdt tussen Brussel en Wenen. In Neurenberg wordt een treindeel van en naar Berlijn aan/afgekoppeld. In wordt het treindeel voor Innsbruck aan- en afgekoppeld. De trein zal in Nederland de stations van Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem Centraal aan doen. De vertrektijd uit Amsterdam zal om 19.38 zijn. De aankomst in Wenen is om 8.47, in Innsbruck is de aankomst om 9.14. De aankomst in Amsterdam is om 9.58 gepland, waarbij er om 20.13 uit Wenen wordt vertrokken en om 20.44 uit Innsbruck. De treinnummers voor deze trein zijn en .


IC Berlijn


IC Brussel


EurostarWijzigingen internationaal

Wijzigingen bij Keolis (Syntus)

Wijzigingen bij R-Net

Wijzigingen bij de overige vervoerders

Wijzigingen in infrastructuur

Nieuwe stations