Dienstregeling 2006

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Op 11 december 2005 begon het dienstregelingjaar 2006 bij de Nederlandse spoorvervoerders. Het dienstregelingjaar 2006 eindigt op 9 december 2006.

Wijzigingen bij Arriva

Arriva heeft de concessie voor de Noordelijke Nevenlijnen gewonnen voor een looptijd van 15 jaar. Op de lijn blijven DM'90-treinstellen en Wadlopers rijden, maar eind 2006 komen er Spurt-treinstellen (GTW) te rijden. Tussen Leeuwarden en Groningen gaat een keer per uur tussen 7.00 en 19.00 een sneltrein rijden. Het station van Harlingen Haven wordt het eindpunt van de treindienst uit Leeuwarden in plaats van het hoofdstation van Harlingen. De eerste treinen naar Nieuweschans, Delfzijl en Roodeschool vertrekken een half uur eerder dan in de voorgaande dienstregeling uit Groningen. Aan het eind van de middag gaan er 4 extra treinen rijden tussen Groningen en Roodeschool.


Wijzigingen bij Connexxion

Wijzigingen bij NS

West-Nederland

De treinen van de serie 15400 (Amsterdam - Zandvoort) zijn in beide richtingen open gesteld voor reizigers. Er wordt in de ochtend niet meer als leeg materieel terug naar Amsterdam gereden en in de middag leeg naar Zandvoort.


Midden-Nederland


Oost-Nederland


Noord-Nederland


Zuid-Nederland


Wijzigingen in materieelinzet

Wijzigingen in treinseries

Nieuwe treinseriesVervallen treinseries


Wijzigingen bij NS Internationaal

ICE


Thalys


Overig

IC Berlijn


IC Brussel


NachttreinenWijzigingen internationaal

Wijzigingen bij Syntus

In opdracht van de Stadsregio Arnhem Nijmegen gaat Syntus vier keer per dag in het weekend een trein rijden tussen Arnhem en Emmerich.


Wijzigingen bij Veolia

Wijzigingen bij de overige vervoerders

Wijzigingen in infrastructuur

Nieuwe stations