Dienstregeling 2004

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Op 15 december 2003 begint het dienstregelingjaar 2004 bij de Nederlandse spoorvervoerders. Het dienstregelingjaar 2004 eindigt op 11 december 2004.

Wijzigingen bij NS

West Nederland

De serie 2200 zal gaan stoppen op het station Rotterdam Blaak. Hierdoor komt de stop het op station van Zwijndrecht te vervallen. De een keer per uur rijdende serie 5000 (stoptrein Leiden - Rotterdam Lombardijen) wordt doorgetrokken tot aan Dordrecht. Voor het andere half uur wordt de nieuwe serie (Rotterdam Centraal - Dordrecht) ingevoerd. Deze wijziging is mogelijk door de viersporigheid van station Barendrecht.

De serie 3000 (Den Helder - Nijmegen) gaat in Anna Paulowna kruisen in plaats van Den Helder Zuid. Hiermee zullen de stops in Heiloo en Castricum vervallen. Deze stops zullen worden overgenomen door de verlengde serie 5800 (Schagen) - Alkmaar - Amersfoort.


Midden Nederland

De stoptrein Utrecht Centraal - Hilversum rijdt in de spits twee keer per uur door naar Almere Buiten Oost via de nieuwe Gooiboog. In de daluren rijdt deze trein maar een keer per uur door naar Almere. Het andere half uur eindigt de trein in Naarden-Bussum. De serie 8800 (Utrecht Centraal - Leiden) zal het nieuwe station Utrecht Terwijde gaan bedienen.


Oost Nederland

De treinen van de serie 7200 zullen worden overgenomen door Syntus. Hiermee komt DM'90 vrij om andere treinen te versterken of om aan Syntus te verhuren.


Noord Nederland


Zuid Nederland

De serie 6800 (Roermond - Maastricht Randwijck) gaat elk half uur rijden in plaats van 1 keer per uur. De serie 6900 (Kerkrade Centrum - Roermond) wordt ingekort tot Sittard. Hierdoor komt het om en om rijden van beide series vanuit Roermond te vervallen. De serie 6400 (Eindhoven - Heeze/Weert) gaat ook ieder half uur doorrijden naar Weert. De serie 900 (Haarlem - Eindhoven) zal worden door getrokken tot Heerlen. De serie 2500 (Rotterdam Centraal - Heerlen) zal worden ingekort tot Eindhoven. De stoptreinen van de serie 5200 (Eindhoven - Tilburg West zullen doorgetrokken worden naar Breda. Vanwege gebrek aan perroncapaciteit wordt het dienstperron langs spoor 2 in Breda geschikt gemaakt om reizigers in en uit te laten stappen. Er wordt een trap gerealiseerd en een aantal banken worden geplaatst.


Wijzigingen in materieelinzet

  • In de serie 3200 wordt het DDM-1 vervangen door IRM.


Wijzigingen in treinseries

  • De serie 900 wordt door getrokken van Eindhoven naar Heerlen.
  • De serie 2500 zal eindigen in Eindhoven in plaats van Heerlen.
  • De serie 4900 is het nieuwe nummer van de serie 15700 en is in de spits verlengd naar Almere Buiten.
  • De serie 5800 wordt door getrokken van Amsterdam naar Alkmaar/Den Helder (alleen in de spits)


Nieuwe treinseries


Vervallen treinseries

  • Serie 3100 (Den Helder - Amsterdam Centraal): Door het door trekken van de serie 5800 komt deze serie te vervallen.
  • Serie 7200 (Oldenzaal - Zutphen): Door het overnemen van Syntus vervalt deze serie. Syntus nummert deze treindienst in de serie 31200.


Wijzigingen bij NS Internationaal

ICE


Thalys

Het aanbod van het aantal Thalys treinparen tussen Amsterdam en Parijs is verminderd van tot .


Overig

IC Berlijn

De treinen van en naar Berlijn krijgen als begin-/eindpunt Amsterdam Centraal in plaats van Schiphol.


IC Brussel


Nachttreinen

Het treinpaar 288/289 (Amsterdam - Parijs) is komen te vervallen.


Wijzigingen internationaal

De inzet van de restauratierijtuigen WR in de CityNightLine 'Pollux' eindigt vanwege de vele storingen die de rijtuigen veroorzaken. Ze worden vervangen door restauratierijtuigen WRmbz 138.1.

Wijzigingen bij Syntus

Per 15 december 2003 neemt Syntus de treindienst over tussen Oldenzaal en Zutphen.


Wijzigingen bij de overige vervoerders

Wijzigingen in infrastructuur

Om de stations en spoorlijnen om Amsterdam te ontlasten, zijn er twee bogen aangelegd om bestaande infrastructuur met elkaar te verbinden. Voor rechtstreeks treinverkeer tussen Zaandam en Schiphol via Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Lelylaan wordt op 13 december 2013 de nieuwe Hemboog geopend. Deze boog vormt de sporen 9 en 10 van Amsterdam Sloterdijk. De serie 3300 (Hoorn Kersenboogerd - Hoofddorp) stopt een keer per uur per richting.

Om een verbinding te maken tussen de Oosterspoorlijn (Hilversum - Weesp) en de Flevolijn (Weesp - Almere) is ter hoogte van Keverdijk de Gooiboog aangelegd. Deze boog zal bereden worden door de nieuwe serie 4900, welke in de spits doorrijdt naar Almere.


Nieuwe stations

Door de NS worden twee stations in gebruik genomen: Utrecht Terwijde tussen Utrecht Centraal en Vleuten en zal worden bediend door de serie 8800. Tussen Breda en Tilburg West zal het station Tilburg Reeshof worden geopend. Dit station zal bediend worden door de serie 5200.