Dienstregeling 1998/1999: verschil tussen versies

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
(Overname treindienst Almelo-Mariënberg door Oostnet verwerkt.)
(→‎Wijzigingen bij Oostnet: treinstellengte verbeterd en extra slagen Vroomshoop toegevoegd.)
Regel 78: Regel 78:
  
 
='''Wijzigingen bij Oostnet'''=
 
='''Wijzigingen bij Oostnet'''=
Vanaf de nieuwe dienstregeling neemt Oostnet na een aanbesteding door de provincie Overijssel en Regio Twente het vervoer over op de lijn Almelo-Mariënberg, waarvoor [[DE - Treinstellen DE (Blauwe Engel)|DE1]]-treinstellen worden ingezet. De vorige exploitant, NS Reizigers, was van plan om de lijn met ingang van dit dienstregelingsjaar op te heffen. Er wordt door Oostnet een uurdienst ingesteld. Oostnet krijgt voor de treindienst een subsidie van 1,2 miljoen gulden, tegen de 4,4 miljoen gulden die NS kreeg. Om hierdoor kosten te besparen wordt er zonder conducteur gereden en is er 's ochtends geen aansluiting van Mariënberg naar Emmen en in de middag andersom. Voor de dienst is normaal één treinstel nodig en voor in de spits zijn er twee beschikbaar.
+
Vanaf de nieuwe dienstregeling neemt Oostnet na een aanbesteding door de provincie Overijssel en Regio Twente, waarbij het Amersfoortse Midnet achtergelaten wordt, het vervoer over op de lijn Almelo-Mariënberg, waarvoor [[DE - Treinstellen DE (Blauwe Engel)|DE2]]-treinstellen worden ingezet. De vorige exploitant, NS Reizigers, was van plan om de lijn met ingang van dit dienstregelingsjaar op te heffen. Er wordt door Oostnet een uurdienst ingesteld. Oostnet krijgt voor de treindienst een subsidie van 1,2 miljoen gulden, tegen de 4,4 miljoen gulden die NS kreeg. Om hierdoor kosten te besparen wordt er zonder conducteur gereden en is er 's ochtends geen aansluiting van Mariënberg naar Emmen en in de middag andersom. Voor de dienst is normaal één treinstel nodig en voor in de spits zijn er twee beschikbaar. In de ochtend op werkdagen en volgens het oorspronkelijke plan buiten vakanties wordt er in de ochtend één slag extra gereden naar Vroomshoop en in de middag vijf slagen.
  
 
='''Wijzigingen in infrastructuur'''=
 
='''Wijzigingen in infrastructuur'''=

Versie van 17 jul 2016 17:23

Op 24 mei 1998 begint de dienstregeling 1998/1999 bij de Nederlandse spoorvervoerders. Het dienstregelingjaar 1998/1999 eindigt op 29 mei 1999.

Wijzigingen bij NS

West-Nederland

Door de koppeling van de sneltreinseries 1900 (Den Haag Centraal - Venlo) en 2500 (Den Haag Centraal - Heerlen) in Den Haag, verhuist de stam IC+ naar de series 800/900 (Haarlem - Maastricht/Eindhoven). De rijtuigen zijn van maandag tot en met vrijdag te zien in de treinen 916/829/842/955/960/873. Op zaterdag is de stam te zien in de treinen 838/951/956/869 en op zondag in de treinen 830/943/948/861.


Midden-Nederland



Oost-Nederland



Noord-Nederland


Zuid-Nederland

De sneltreinen van de serie 1900 (Den Haag CS - Venlo) gaat met getrokken materieel rijden. Hiervoor zal een rangeerlocomotief serie 600 met radiografisch besturing worden gestationeerd in Den Haag en in Venlo. Tussen Den Haag Centraal en Eindhoven zal de trein alleen maar stoppen te Rotterdam Centraal, Dordrecht, Breda en Tilburg. In Den Haag Centraal vindt er een koppeling plaats met de serie 2500 (Den Haag Centraal - Heerlen). Hierdoor is het nodig dat de IC+-stam verhuisd naar een andere serie. Inzet wordt gevonden in de series 800/900 (Haarlem - Maastricht/Eindhoven).


Wijzigingen in materieelinzet

  • De locomotieven van de serie 1100 zullen in de loop van dit dienstregelingjaar buiten dienst worden gesteld.
  • De rijtuigen van Plan W zullen weer in dienst worden gesteld.


Wijzigingen in treinseries

  • De treinserie 5400 (Amsterdam - Dordrecht - Breda) wordt gewijzigd naar de serie 2200.


Nieuwe treinseries


Vervallen treinseries



Wijzigingen bij NS Internationaal

Thalys


Overig

IC Berlijn


IC Brussel


Nachttreinen


Wijzigingen internationaal

Wijzigingen bij Oostnet

Vanaf de nieuwe dienstregeling neemt Oostnet na een aanbesteding door de provincie Overijssel en Regio Twente, waarbij het Amersfoortse Midnet achtergelaten wordt, het vervoer over op de lijn Almelo-Mariënberg, waarvoor DE2-treinstellen worden ingezet. De vorige exploitant, NS Reizigers, was van plan om de lijn met ingang van dit dienstregelingsjaar op te heffen. Er wordt door Oostnet een uurdienst ingesteld. Oostnet krijgt voor de treindienst een subsidie van 1,2 miljoen gulden, tegen de 4,4 miljoen gulden die NS kreeg. Om hierdoor kosten te besparen wordt er zonder conducteur gereden en is er 's ochtends geen aansluiting van Mariënberg naar Emmen en in de middag andersom. Voor de dienst is normaal één treinstel nodig en voor in de spits zijn er twee beschikbaar. In de ochtend op werkdagen en volgens het oorspronkelijke plan buiten vakanties wordt er in de ochtend één slag extra gereden naar Vroomshoop en in de middag vijf slagen.

Wijzigingen in infrastructuur

Nieuwe stations