Dienstregeling 1975/1976

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

De dienstregeling 1975/1976 loopt van 1 juni 1975 tot en met 29 mei 1976.

Algemeen

Dienstuitvoering

West-Nederland

De reizigerstreinen op de Hofpleinlijn van en naar Den Haag zullen hun begin- en eindpunt hebben te Rotterdam Hofplein. Er wordt geen verbinding meer geboden naar Rotterdam Centraal. In de spits gaan de treinen iedere 15 minuten rijden, buiten de spits is de frequentie iedere 30 minuten. Tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal zullen meer stoptreinen gaan rijden. Dit is mogelijk door de frequentie van de uursdienst van de stoptrein serie tussen Amsterdam en Utrecht te verhogen tot halfuursdienst. De treinen van de serie tussen Den Haag Centraal/Rotterdam Centraal rijden na Utrecht Centraal door naar Arnhem in plaats van naar Eindhoven.


Midden-Nederland

De reistijd tussen Utrecht Centraal en Tilburg zal minuten langer zijn. Ook tussen Nijmegen en Eindhoven zijn reizigers langer onderweg. De treinen van de intercity serie tussen Amsterdam Centraal en Nijmegen zal gaan stoppen in Driebergen-Zeist en Elst.


Oost-Nederland

De treinen tussen Zwolle en Roosendaal van de serie zullen worden versneld. Dit is mogelijk door op stations korter stil te staan en tussen Zutphen en Nijmegen als sneltrein te rijden. De treinen van de serie tussen Zutphen en Den Haag Centraal zullen op de overgeslagen stations tussen Dieren-Doesburg en Arnhem stoppen. De treinen van de serie tussen Amsterdam Centraal en Dieren-Doesburg rijden vanuit Amsterdam tot aan Utrecht.


Noord-Nederland

Bij wijze van proef zal het station van Heerenveen IJsstadion twee jaar lang bediend gaan worden. Er zal een uursdienst worden geboden, waarbij de treinen van de serie zullen stoppen aan het perron.


Zuid-NederlandInternationaal

  • De treinen van de serie (Rotterdam - Venlo - Keulen) krijgen hun beginpunt te Den Haag Centraal.
  • Er gaat ieder uur een stoptrein rijden tussen Maastricht en Luik. Per dag rijden er 17 treinen. Hiervoor worden de motorwagens DE1 ingezet.


Wijzigingen in materieelinzet

  • Op de Hoekse Lijn tussen Rotterdam Centraal en Hoek van Holland zullen de nieuwe treinstellen SGM worden ingezet.


Wijzigingen in treinseries

Nieuwe treinseriesVervallen treinseriesWijzigingen in infrastructuur

Nieuwe stations

In deze dienstregeling zullen drie stations worden geopend. Dit zijn de stations van Emmen Bargeres, Hengelo Oost en Schiedam Nieuwland.


Sluiting stations

Naast de opening van drie nieuwe stations, zal het station van Bergentheim worden gesloten.