Amsterdam Willemspoort

Uit Somda RailWiki
Versie door Taigagaai (overleg | bijdragen) op 31 aug 2023 om 21:21
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Amsterdam Willemspoort was het tweede station van Amsterdam, na de d'Eenhonderd Roe.

Geschiedenis

In 18 werd begonnen met de bouw van het kopstation. Het station is ontworpen door F.W. Conrad. Het station is gelegen op de noordelijke oever van de Haarlemmer Trekvaart. Het stationsplein wordt aangelegd op de westelijke oever van de Singelgracht. De ingang van het station is halfrond en om de drie sporen gebouwd. Aan de zijde van het stationsgebouw zijn drie draaischijven, zodat het mogelijk is om op deze manier wagons uit te wisselen. Goederenwagens kunnen zo naar de goederensporen worden verplaatst. Aan de straatzijde is een open vestibule met een bordes. Op dit bordes zijn 6 zuilen gebouwd. Het gebouw is verdeeld in drie gedeelten. In de vestibule zijn de loketten en kantoren gevestigd. Aan de linkerzijde zijn de wachtkamers 1e en 2e klas. Aan de rechterzijde is de wachtkamer 3e klas. Het laatste gebouw aan de linkerkant is de woning van de stationschef. Aan de rechterzijde is het goederenkantoor met loods gevestigd. Om de sporen van de buitenzijde af te sluiten, is er aan weerszijden een muur van 35 meter lengte aangelegd. Door de middellijn van de twee westelijke draaischijven loopt het 0-punt van de spoorlijn. Op 4 oktober 1842 wordt het station geopend. In 1869 was besloten om een nieuw centraal station in het havenfront van Amsterdam te bouwen. Dit station moet ook het eindpunt gaan worden van Staatslijn K. Deze nieuwe spoorlijn is gedeeltelijk gepland op het goederenemplacement van het station. In 1878 is de aanleg van de spoorlijn dusdanig gevorderd, dat deze spoorlijn door middel van een abri op de dijk en een loopbrug is verbonden met dit station. Deze abri wordt op 15 mei 1878 geopend. In oktober 1878 is de verlenging van de spoorlijn uit Zaandam gevorderd tot het tijdelijk station Amsterdam Westerdok in afwachting van de verlenging tot station Amsterdam Centraal. De spoorlijn uit Haarlem wordt ook omgelegd en sluit 1,5 kilometer ten westen met een wijde boog aan op de spoorlijn uit Zaandam. Op 15 oktober 1878 wordt het station gesloten en aansluitend gesloopt. Tegenwoordig staat de Westergasfabriek in het Westerpark op de plaats van het station.


Laad- en losplaats

Aan de noordzijde is de goederenloods. Deze is te bereiken via een eigen spoor uit de richting van Haarlem, alsmede door de draaischijven in het station. Bij de goederenloods is een woning en een smederij gevestigd. Door middel van draaischijven is het mogelijk om diverse aansluitingen op het stationsplein aan de Singelgracht te bedienen.


Locomotiefdepot

Het station omvatte ook een locomotiefdepot, waar tussen 1842 en 1878 de locomotieven van de HSM waren gehuisvest.


Spoorlijnen

Het station was gelegen aan de Oude Lijn.


Bronnen, Referenties en/of Voetnoten

  • Spoorwegen in en om Amsterdam: Amsterdam Centraal - J.M. ten Broek - Maandblad: Op de Rails, 91e Jaargang - april 2023 Blz: 181-188 Uitgave: NVBS ISSN: 0030-3321